Tüm Koleksiyonlar
Estonya'da çevrimiçi şirket kurmak
Oturum açma ve imzalama
Estonya e-resident kartı ile Smart-ID kaydı nasıl yapılır?
Estonya e-resident kartı ile Smart-ID kaydı nasıl yapılır?
Unicount avatar
Yazar: Unicount
Bir haftadan uzun bir süre önce güncellendi

Estonya e-resident kartınızı çoktan aldıysanız, fiziksel e-resident kimlik kartınız ve bir kart okuyucu ile birlikte bir kit içinde geldiğini bilirsiniz. Estonya'da insanlar, kartlarını masaüstü bilgisayarlarına bağlayabilmek ve belgeleri çevrimiçi olarak imzalayabilmek için bu tür bir kart okuyucuyu da kullanırlar. Ancak, bu tür donanımları taşımak her zaman pratik değildir ve müşterilerimiz, e-resident kartlarını çevrimiçi imzalama için kullanmadan önce tarayıcı uyumluluğu veya eksik DigiDoc uzantıları gibi çeşitli sorunlarla karşılaşırlar.

Unicount olarak müşterilerimizin sıklıkla karşılaştığı yazılım veya donanımla ilgili sorunlardan kaçınmak için Smart-ID uygulamasını kullanmayı öneriyoruz. Bu nedenle, bir Estonya e-resident kartı ile Smart-ID kaydedileceği ile ilgili bu kılavuzu hazırladık.


Adım 1

Yapmanız gereken ilk şey, Smart-ID uygulamasını akıllı telefonunuza veya tabletinize indirmektir. iOS ve Android uygulaması aşağıdaki bağlantıda bulunabilir:


Adım 2

Estonya kişisel kimlik kodunuz için ilk kez bir Smart-ID kaydettirdiğiniz için, “Register new Smart-ID” seçeneğiyle devam edin.


Adım 3

Bir sonraki adımda, ikamet ettiğiniz ülkenin neresi olduğu sorulacak. E-resident kartınız ve kişisel kimlik kodunuz Estonya hükümeti tarafından verildiği için Estonya doğru seçimdir. Smart-ID ayrıca Letonya ve Litvanya'da da çalışır ancak sizin ihtiyacınız olan hesap Estonya kimlik kartıyladır.


Adım 4

İlk kez Smart-ID kaydı yapmak için “ID-card” seçeneğini seçerek devam edin.


Adım 5

Bu noktada sizden kayıt işlemine bilgisayar üzerinden devam etmeniz istenecektir. Bunun nedeni, elektronik kimliğinize bağlı bir Smart-ID hesabına kaydolmak için kimlik doğrulama için elektronik kimlik kartınızı ve kart okuyucunuzu kullanmanız gerektiğidir.

“Register an account” seçeneği ile devam etmeli ve elektronik kimlik kartınızı bir kart okuyucu aracılığıyla bilgisayarınıza bağlamalısınız.

Kimlik doğrulama sırasında aşağıdaki hata mesajını alırsanız, bu, kart okuyucunuzun kartınıza bağlanmaması veya DigiDoc tarayıcı uzantısında bir sorun olabileceği anlamına gelir. Bilgisayarınızın ve tarayıcınızın kimlik kartınızı desteklediğinden emin olun.

Smart-ID için kimliğinizi doğrulamak üzere adınızla birlikte dijital kimliğinizi seçmek için aşağıdaki kutuyu görürsünüz. Adınızı seçin ve "OK" seçeneğine tıklayın.


Adım 6

PIN1 kodu ile kimliğinizin doğrulanmasından sonra, aşağıdaki başvuru onay sayfasında kişisel bilgileriniz görünecektir. Bilgilerinizin doğru olduğundan emin olduktan sonra yeşil “Sign application” butonu ile devam edin.

E-resident kartınızı kart okuyucuya bağladığınız için adınız ile sertifika seçiminin olduğu aşağıdaki sayfayı göreceksiniz. Adınızı seçin ve e-resident kartınızın PIN2 koduyla imzalamaya devam edin.


Adım 7

PIN2 kodunuzu girdikten sonra telefon uygulaması ile kayıt işlemi devam eder.

Smart-ID uygulamanızı cihazınıza kaydetmek için "Terms and Conditions" yani Hüküm ve Koşulları kabul edin.


Adım 8

Hüküm ve koşulları kabul ettikten sonra, Smart-ID girişleri için kullanmak üzere PIN1 ve PIN2 kodlarını ayarlamanın zamanı geldi.

Bu yeni PIN kodlarının e-resident kartı için kullanılan PIN kodlarıyla aynı olması gerekmez.


Adım 9

Smart-ID için PIN1 ve PIN2 kodları ayarlandığında, son aşamaya geçmek için adınızı, ulusal kimlik numaranızı ve cihaz model bilgilerinizi onaylayabilirsiniz.


Adım 10

Artık Smart-ID'niz neredeyse kullanıma hazır. Son adım, Smart-ID'niz için yeni oluşturduğunuz PIN kodlarını kullanarak giriş yaparak ve Smart-ID hesap bilgilerini son bir kez onaylayarak hesabınızı etkinleştirmektir.

Bu kadar! Smart-ID'nizi başarıyla kurdunuz ve kullanıma hazır! Müşteri Panosu üzerinden şirket kaydınızı yapmak ve sanal ofis aboneliğinizi yönetmek için artık Smart-ID'nizi kullanabilirsiniz.

Bu cevap sorunuzu yanıtladı mı?