KDV tescil belgesini nasıl alabilirim?
Unicount avatar
Yazar: Unicount
Bir haftadan uzun bir süre önce güncellendi

Bir şirket KDV için kaydolduğunda, Estonya Vergi ve Gümrük Kurulu bu kayıtla ilgili bir e-posta gönderir. Bu e-postada şirketin KDV'ye kayıtlı olduğuna dair bir belge sunulur. Bu belge şirketin KDV kayıt belgesidir.

Ancak, artık bu e-postaya erişiminiz yoksa, şirketinizin KDV kayıt sertifikası Estonya Vergi ve Gümrük Kurulu'nun e-service sayfasından da indirilebilir. Şirketiniz için KDV tescil belgesinin nasıl alınacağına ilişkin bu adım adım kılavuzu takip edebilirsiniz.

1. Öncelikle Estonya Vergi ve Gümrük Kurulu e-service hizmetine giriş yapmalısınız.

2. Sol üst köşedeki açılır menüden doğru firma seçilmelidir. KDV kayıt belgesi almak istediğiniz firmayı seçtikten sonra “Registers and inquiries” butonuna tıklamanız gerekmektedir.

3. “My Inquiries” bölümünün altındaki “Compilation of Certificates” seçeneğine tıklayın.

4. Burada mevcut sertifikalarınızı görebilir ve ayrıca yenilerini oluşturabilirsiniz. Yeni bir KDV kayıt belgesi oluşturmak için mavi “New certificate” butonuna tıklamalısınız.

5. “Certificate of registration as a person liable to value-added tax” seçeneği işaretlenmelidir.

6. Yeni KDV kayıt sertifikanızın dilini seçebilirsiniz. Sertifika oluşturma işlemini tamamlamak için lütfen tercih ettiğiniz dili seçin.

7. Yeni KDV kayıt sertifikanız artık güncel verilerle oluşturulmuştur. Oluşturulan sertifikayı bulut simgesine tıklayarak ve tercih ettiğiniz sertifika formatını seçerek indirebilirsiniz.

8. İşte hazır! Bir KDV kaydı sertifikası şu şekilde görünür:

Bu cevap sorunuzu yanıtladı mı?