Tüm Koleksiyonlar
Müşteri Panosu
Müşteri Verileri
Müşteri Verilerimi nasıl güncelleyebilirim?
Müşteri Verilerimi nasıl güncelleyebilirim?
Unicount avatar
Yazar: Unicount
Bir haftadan uzun bir süre önce güncellendi

Unicount ile yıllık sanal ofis aboneliğinizi yeniledikten sonra Müşteri Verilerinizi güncellemenizi isteyen bir e-posta alacaksınız.

Bu, Unicount'ın işletmenizle ilgili bilgileri tekrar doğrulaması gerektiği anlamına gelir. Müşteri verilerini toplama ve müşterileri izleme gereklilikleri, Unicount gibi hizmet sağlayıcıları düzenleyen Estonya mevzuatından kaynaklanmaktadır.

Müşteri Verilerinizi şu şekilde güncelleyebilirsiniz:

1. Unicount Panosunda oturum açın

Sanal ofis aboneliği eID'niz (kimlik kartınızdaki, Smart-ID veya Mobile-ID'nizdeki Estonya kişisel kimlik kodu) bağlıysa buradan Panoda oturum açabilirsiniz.

Şu anda şirketin sanal ofis aboneliğine yalnızca bir yetkili kullanıcı erişebiliyor. Bu kişi, şirketi Unicount hizmetine abone olan kullanıcıdır. Yetkili kullanıcıyı değiştirmek için lütfen Unicount Destek ile iletişime geçin.

2. Kullanıcı Profilinizi kontrol edin

Öncelikle, Kullanıcı Profili bilgilerinizin hala güncel olup olmadığını kontrol edin. Bu, şirket iletişim kanallarınıza ulaşamamız durumunda Unicount'ın sizinle iletişim kurabilmesi için gereklidir. Kullanıcı Profili menüsünü açın ve iletişim bilgilerinizi kontrol edin. Bilgilerinizi güncelledikten sonra Değişiklikleri Kaydet'e tıklayın.

3. Müşteri Verileri menüsünü açın

Yalnızca bir Kullanıcı Profiliniz vardır ama eID'nize bağlı birden fazla şirketiniz olabilir.

Birden fazla şirketiniz varsa Unicount logosunun altındaki açılır menüden doğru şirketi seçebilirsiniz.

Ardından Müşteri Verileri menüsüne tıklayın.

4. İşletmenizle ilgili bilgileri güncelleyin

Bu örnek ekran görüntüsünde gösterildiği gibi gerekli İşletme ayrıntılarını Unicount verileriyle doldurun. İşiniz bittiğinde sağ üst köşedeki "Değişiklikleri kaydet" düğmesini tıklayın.

Verilerin kaydedilmesi sizi otomatik olarak şirketin maliklerini güncelleyebileceğiniz bir sonraki sahiplik sekmeye götürür.

5. Malik bilgilerini güncelleyin

Sahiplik sekmesinde, doğrudan sahiplik veya dolaylı sahiplik yoluyla şirketin %25'inden fazlasını kontrol eden tüm gerçek kişilerin eklenip eklenmediğini kontrol edin. Bu kişilere "malikler" de denir.

Matematiksel olarak, şirketin %25'inden fazlasını kontrol eden 3'ten fazla malik olamaz. Malikler hakkında daha fazla bilgiyi buradan edinebilirsiniz.

Şirketi doğrudan veya dolaylı olarak kontrol eden gerçek kişiler yoksa, yönetim kurulu üyelerini malik olarak ekleyebilirsiniz. Oy haklarının %25'inden fazlasını kontrol eden hiçbir gerçek kişinin olmaması, normalde çok sayıda hissedarı olan büyük şirketler için geçerlidir.

Tek malik sizseniz "Ben şirketin nihai malikiyim (UBO)" seçeneğine tıklayarak bilgilerinizi kolayca onaylayabilirsiniz.

Maliklerin e-Residency programı aracılığıyla düzenlenmiş Estonya kişisel kimlik kodları varsa lütfen ikamet ettikleri ülke/vatandaşlık kimlik kodları yerine bunları girin.

Bilgileri girdikten sonra sağ üst köşedeki "Değişiklikleri kaydet" butonuna tıklayın.

Verilerin kaydedilmesi sizi otomatik olarak pasaport bilgilerini ekleyebileceğiniz ve şirketin maliklerinin pasaport kopyalarını yükleyebileceğiniz bir sonraki sekmeye götürür.

6. Malikin pasaport kopyasını yükleyin

Belgeler sekmesinde, pasaport bilgilerini girin ve tüm malikler için geçerli pasaport kopyaları yükleyin. Önceki sekmede girilen gerçek kişiler burada görüntülenir, böylece hepsine kolayca pasaport kopyası ekleyebilirsiniz. Lütfen yalnızca PDF veya JPG dosyalarını yükleyin.

İşiniz bittiğinde sağ üst köşedeki "Değişiklikleri kaydet" butonuna tıklayın.

Tüm gerekli bilgiler eklenirse, Değişiklikleri Kaydet'e tıklandığında, Unicount'un girilen Müşteri Verilerini onaylamak için dijital olarak imzalamanızı istediği imzalama açılır penceresi açılır. İmzalama, Müşteri Panonuzda oturum açmak için kullandığınız aynı eID yöntemi içindir, yani bu bir Estonya e-resident kartı, kimlik kartı, Smart-ID veya Mobile-ID olabilir.

Sekmelerin hiçbirinde güncelleme yapılmadıysa, imzalama penceresinin açılmayacağını lütfen unutmayın. Bu, güncelleme olmadan gereksiz gönderimlerden kaçınmak içindir.

7. Onaylamak için imzalayın

Müşteri Verilerinizi Estonya e-resident kartınız, kimlik kartınız, Smart-ID veya Mobile-ID ile imzalamadan önce lütfen uygun kutuları işaretleyerek aşağıdakileri onaylayın:

1) Şirketin hissedarları, yönetim kurulu üyeleri veya nihai malikleri arasında Avrupa Birliği yaptırımlar listesine giren kimse yoktur

2) Şirketin hissedarları, yönetim kurulu üyeleri veya nihai malikleri arasında siyasi nüfuza sahip kimse yoktur

3) Verilen bilgiler doğru, tam ve gerçek durumu yansıtmaktadır

4) Unicount Hizmet Şartlarını kabul ediyorum

5) Unicount Gizlilik Politikası'nı kabul ediyorum

Müşteri Verilerinizi başarılı bir şekilde imzaladıktan sonra Unicount yalnızca daha fazla açıklama gerektiren bir şey olması durumunda sizinle iletişime geçer.

Notlar

Lütfen Estonya e-resident kartı ve tarayıcı ile imzalama konusunda kimlik kartıyla ilgili sorunların çok yaygın olduğunu unutmayın. Unicount, çevrimiçi hizmetlere erişirken her zaman Smart-ID kullanılmasını önerir. Smart-ID ile yeniden oturum açmayı denemek için Müşteri Panosundan çıkış yapın ve Smart-ID ile tekrar oturum açın.

Unicount'un neden Smart-ID'yi önerdiğini buradan okuyabilirsiniz.

Smart-ID'yi uygun çevrimiçi kimlik doğrulama ve imzalama için ayarlamak istemediğinizden eminseniz, Estonya kimlik kartı ve e-resident kartıyla ilgili sorunlar ile ilgili makaleyi burada bulabilirsiniz.

Bu cevap sorunuzu yanıtladı mı?