Tüm Koleksiyonlar
Estonya'da Muhasebe ve Vergi
Satış faturaları
Kendi faturalarımı çıkarmak için nereden örnek bir fatura bulabilirim?
Kendi faturalarımı çıkarmak için nereden örnek bir fatura bulabilirim?
Unicount avatar
Yazar: Unicount
Bir haftadan uzun bir süre önce güncellendi

Estonya KDV yasası, satış faturaları için zorunlu verileri belirler. İşte Envoice çevrimiçi yazılımıyla oluşturulmuş örnek bir satış faturası.

KDV kaydınız varsa, KDV numaranızı göstermeniz gerekir.

KDV'ye kayıtlı değilseniz, KDV'ye kayıtlı olmadığınız hakkında bir not ekleyebilirsiniz. Örneğin, Estonca'da "Ei ole käibemaksukohustuslane" veya İngilizce'de "Not registered for VAT".

Özellikle, Estonya KDV yasası 37. bölümü, faturaların geçerli olması için hangi bilgilerin olması gerektiğini belirtir. KDV kanunu, Estonya'da KDV için henüz kayıtlı olmasalar bile Estonya tüzel kişilikleri için geçerlidir.

Zorunlu alanlardan bazıları, örneğin, faturanın seri numarası ve düzenlenme tarihi, KDV numarasına sahip düzenleyenin adı ve adresi (KDV kaydı varsa), mal veya hizmet alıcısının adı ve adresi, mal veya hizmet alıcısının KDV numarası (KDV kaydı varsa), mal veya hizmetlerin adı veya tanımı, miktarı mal veya hizmetlerin kapsamıdır ve liste, sınır ötesi satışlar için ters veya sıfır oranlı KDV hükümlerine yapılan atıflar gibi bazı daha özel gereksinimlerle devam etmektedir.

Bu cevap sorunuzu yanıtladı mı?