İrtibat kişim kim?
Unicount avatar
Yazar: Unicount
Bir haftadan uzun bir süre önce güncellendi

İrtibat kişisi hizmeti ile birlikte sanal ofis siparişi verdikten sonra, irtibat kişinizin kim olduğunu ve bu kişiye nasıl ulaşacağınızı merak edebilirsiniz.

Aslında, irtibat kişisi olarak hareket eden fiziksel bir kişi yoktur.

"İrtibat kişisi" terimi, Estonya Ticaret Kanunundan kaynaklanmaktadır.

Kanun, kimin irtibat kişisi olarak hareket edebileceğini şu şekilde tanımlamaktadır:

Bir şirketin yönetim kurulu veya onun yerine geçen bir organın yabancı bir ülkede bulunması halinde, şirket bu bölümün (1) numaralı bendinde belirtilen bir irtibat kişisini belirlemelidir. Böyle bir durumda, yalnızca bir noter, avukat, hukuk bürosu, yeminli denetçi, denetim firması, Vergilendirme Yasası amaçları doğrultusunda yerleşik olmayan bir kişinin vergi temsilcisi veya Kara Para Aklama ve Terörün Finansmanını Önleme Yasası'nın 8. Maddesinde belirtilen tröst ve şirket hizmetleri sağlayıcısı irtibat kişisi olarak atanabilir. Bu durumda irtibat kurulacak kişinin adresi şirketin adresi olarak kabul edilir.

Unicount OÜ, tescilli bir tröst ve şirket hizmetleri sağlayıcısıdır ve lisansı kapsamında şirketiniz için bir irtibat kişisi olarak hareket edebilir. Unicount tüzel kişi olarak hareket eder, bu nedenle irtibat kişiniz olarak başvurabileceğiniz belirli bir gerçek kişi yoktur.

Şirket kayıt belgenizde, şirket adı ve adresi bölümünde Uniount'un bir irtibat kişisi olarak atandığını görürsünüz.

Bu cevap sorunuzu yanıtladı mı?