Tüm Koleksiyonlar
Estonya'da Muhasebe ve Vergi
Muhasebe
Estonya'da yıllık mali tablolar nasıl ibraz edilir?
Estonya'da yıllık mali tablolar nasıl ibraz edilir?
Unicount avatar
Yazar: Unicount
Bir haftadan uzun bir süre önce güncellendi

Bir takvim yılıyla (1 Ocak - 31 Aralık) eşleşen bir mali döneme sahip olan her Estonya şirketi, yıllık hesaplarını gelecek yıl 30 Haziran tarihine kadar sunmalıdır. Bu, göz ardı edilemeyecek yasal bir gerekliliktir.

Yıllık hesapların (Estonya'da yıllık raporlar olarak adlandırılır) sunulması, Estonya Ticaret Kaydı hizmeti aracılığıyla çevrimiçi olarak mümkündür. Bir e-resident kartı ile Estonya kişi kimlik kodu sahibi olarak, yıllık hesapları beyan etmenin başka bir yolu olmadığını lütfen unutmayın.

Başlamak için buradan giriş yapabilirsiniz. E-resident kimlik kartınız, Estonya Mobile-ID'niz veya Smart-ID'niz ile oturum açabilirsiniz. Litvanya Mobil Kimliği de oturum açmak için desteklenir.

Giriş yaptıktan sonra, şirketin yönetim kurulu üyesiyseniz şirket adınızı ve sicil kodunuzu görebilirsiniz. Yıllık hesapları sunmak için yönetim kurulu üyesi olmanız veya sizin adınıza hesapları hazırlayıp sunması için bir muhasebeci atamanız gerekir. Seçenekleri görmek için yatay menüde "Annual reports" seçeneğine tıklayın.

Önceki tamamlanmamış yıllık raporları gösteren yeni bir sayfa açılır. Şirketiniz hiç beyanda bulunmadıysa gösterilecek bir şey olmayacaktır. "Add a new report" seçeneğini tıklayarak yeni bir başvuru başlatabilirsiniz. Unicount, şirketiniz buna uygun değilse kendi yıllık raporlarınızı göndermenizi önermez. Yanlış veri göndermek bir suçtur.

Faaliyet raporlarınızı hazırlamak ve sunmak üzere bir muhasebeci atamak için yatay alt menüde "Defining persons entering the data" seçeneğine tıklayın. Daha önce rapor hazırlama ve gönderme hakkı verdiğiniz firmaların listesini burada görürsünüz.

Bir muhasebeci eklemek için aşağıdaki "Add new person for entering data" butonuna tıklayın.

Bir muhasebeci eklemek için Estonya kişisel kimlik kodlarını bilmeniz gerekir. Haklar sadece gerçek kişilere verilebilir, muhasebe firmalarına verilemez. Kişisel kimlik kodunu yazın ve muhasebecinin rapor hazırlama ve beyan haklarına sahip olacağı şirketleri seçin. Sadece hesapları hazırlamalarına izin verebilir veya sizin adınıza hesapları göndermeleri için yetki verebilirsiniz. Kimlik kartınızın süresinin dolduğu veya ona erişemediğiniz herhangi bir olağan dışı durumda onlara beyan haklarını vermek işe yarayabilir. Estonya kamu ve özel hizmetlerine her zaman çevrimiçi olarak erişebileceğinizden emin olmak için her zaman Smart-ID'ye kaydolmanızı öneririz.

Bu cevap sorunuzu yanıtladı mı?