Neden kimlik kartımla ile imza atamıyorum?
Unicount avatar
Yazar: Unicount
Bir haftadan uzun bir süre önce güncellendi

Estonya e-resident kartınız veya kimlik kartınızla Unicount'ta zaten oturum açtıysanız, büyük olasılıkla DigiDoc adlı kimlik kartı yazılımını güncellemeniz gerekiyordur veya tarayıcı eklentileriniz yüklü ve etkin değildir.

Lütfen oturum açmanın ve imzalamanın farklı teknik gereksinimleri olduğunu unutmayın. Unicount'ta oturum açmayı başardıysanız, burada açıklanan bazı ek adımları uygulamadan oturum açamayabilirsiniz.

Sorun, eksik bir Digidoc güncellemesi veya gerekli tarayıcı eklentisi ile ilgiliyken, ilk kez kart kullananlar için Unicount web hizmetinin bozulduğuna inanmaları çok yaygındır.

Bazı olası çözümler şu şekildedir:

  1. İşletim sisteminizin ve tarayıcınızın Estonya kimlik kartını destekleyip desteklemediğini kontrol edin.

  2. Destekliyorsa lütfen bilgisayarınıza DigiDoc yazılımının en son sürümünü yükleyin.

  3. Tarayıcı eklentisinin kurulu olduğundan emin olun ve etkin olup olmadığını kontrol edin.

  4. Ardından bilgisayarınızı yeniden başlatın.

Unicount gibi web tabanlı hizmetlere erişmek için bu kılavuzu da takip edebilirsiniz. Aşağıda ayrıca en yaygın işletim sistemleri ve tarayıcılar için devlet yapımı video kılavuzlarının bağlantılarını bulacaksınız.

Digidoc yazılım kurulum kılavuzları

Windows işletim sistemi

MacOS işletim sistemi

Linux işletim sistemi

Tarayıcı eklentisi kurulum kılavuzları

Hala olmuyorsa, mobil cihazınızda Smart-ID imza uygulamasını etkinleştirmek için kartınızı kullanmayı denemenizi öneririz. Estonya'da kimlik kartı ile aynı yasal statüye sahiptir ve onunla herhangi bir akıllı cihazda kart okuyucu olmadan giriş yapabilir ve imza atabilirsiniz.

Bu cevap sorunuzu yanıtladı mı?