Tüm Koleksiyonlar
Estonya'daki şirketim
Yasal
Şirketim için bir ticari marka kaydı nasıl yapılır?
Şirketim için bir ticari marka kaydı nasıl yapılır?
Unicount avatar
Yazar: Unicount
Bir haftadan uzun bir süre önce güncellendi

Tescilli bir ticari marka, ürünlerinizi tanımlayan ve mallarınızı veya hizmetlerinizi diğerlerinden ayıran tescilli ayırt edici işaretler (isimler, logolar, renkler, resimler, desenler, şekiller, malların ambalajları veya sesler gibi) üzerinde şirketinize münhasır haklar verir.

Çoğu ülkede, ticari marka koruması, ticari marka başvurunuzun tarihinden itibaren 10 yıl sürer. Ardından marka korumanızı 10 yıllık periyotlarla dilediğiniz süre boyunca yenileyebilirsiniz. Bir ticari markaya sahip olduğunuzda, onu bir başkasına satabilir veya bir ticari marka lisans sözleşmesi yoluyla kullanmalarına izin verebilirsiniz.

Estonya şirketiniz için bir ticari marka tescili alırken üç farklı seçeneğiniz vardır.

1. Yalnızca Estonya'da ticaret yapmayı planlıyorsanız, Estonya'da marka korumaya başvurabilirsiniz. Bu durumda, Estonya Patent Ofisinde bir ticari marka tescil ettirebilirsiniz.

2. Tüm AB ülkelerinde korumaya ihtiyacınız varsa, Avrupa Birliği Fikri Mülkiyet Ofisine (EUIPO) bir Avrupa Birliği ticari markası kaydettirmelisiniz.

3. Uluslararası koruma için, özellikle şirketiniz AB dışında ticaret yapıyorsa, markanızı Dünya Fikri Mülkiyet Örgütüne (WIPO) tescil ettirebilirsiniz.

Bir ticari markanın tescili, başvuru yaptığınız markaya bağlı olarak maliyetli olabilir ve birkaç yıl sürebilir.


Ticari marka tescili konusunda herhangi bir yardıma ihtiyacınız varsa, Ticari Marka ve Patent Ofisi Käosaar ile iletişime geçmenizi öneririz.

Patent başvurusunun farklı kuralları olduğunu lütfen unutmayın. Daha fazlası için bu linke göz atın.

Bu cevap sorunuzu yanıtladı mı?