Estonya'da KDV kaydını nasıl yapabilirim?
Unicount avatar
Yazar: Unicount
Bir haftadan uzun bir süre önce güncellendi

Estonya şirketleri, kurulduklarında otomatik olarak bir KDV kaydı veya başka bir vergi numarası almazlar. KDV için kayıtlı olmayan Estonyalı şirketin vergi amaçları için yalnızca 8 haneli bir kayıt kodu vardır.

Estonya'da bir şirkete KDV numarası almak ya zorunlu ya da isteğe bağlıdır.

Estonya'daki vergiye tabi arzın bir takvim yılının başından itibaren hesaplanan 40.000 Euro'yu aştığı tarihten itibaren KDV kaydı yapma yükümlülüğü doğar.

Mal satarken, KDV'ye kayıt olmak ve faturalarınıza Estonya KDV'sini eklemek için tedarik yerinizin Estonya olması gerektiğini lütfen unutmayın.

Ayrıca 40.000 Euro'luk eşiği aşmadan gönüllü KDV kaydına da başvurabilirsiniz.

Dolayısıyla, Estonya'da KDV'ye kaydolmak istiyorsanız ciro olmadan gönüllü kayıt için başvurabilir veya Estonya'daki vergiye tabi cironuzun takvim yılı başına 40.000 Euro'yu aşmasını bekleyebilirsiniz.

Genellikle satılan veya sevk edilen malların yeri Estonya'da ise malların tedariği Estonya'da olur. Hizmetlerin sunulacağı yerin belirlenmesi hizmetin türüne bağlıdır.

Estonya'da katma değer vergisi oranı 1 Temmuz 2009'dan bu yana %20'dir. 1 Ocak 2024'ten itibaren standart KDV oranı %22 olacaktır.

Unicount Panosuna giriş yaparak ve KDV kayıt hizmetini sipariş ederek KDV'ye kaydolabilirsiniz.

Tahmini teslimat süresi, e-Tax kullanıcı haklarının bize sağlanmasından itibaren 5 iş günüdür.

Kayıttan Estonya Vergi ve Gümrük Kurulu sorumludur ve Unicount bu kararlara ilişkin sorumluluk üstlenmez.

KDV'nizi hesaplamak ve zorunlu aylık KDV raporlarını beyan etmeniz için her zaman Estonya'da bir profesyonel muhasebeci ile çalışmanızı öneririz. Unicount sanal ofis müşterileri için aylık muhasebe hizmetimizi öneriyoruz.

E-ticaret ve hizmetler için özel bir AB KDV planı mevcuttur. Bununla ilgili daha fazla bilgiyi buradan veya blogumuzdan okuyabilirsiniz.

Bu cevap sorunuzu yanıtladı mı?