Şirketim için hangi ödeme geçitleri mevcut?
Unicount avatar
Yazar: Unicount
Bir haftadan uzun bir süre önce güncellendi

Çevrimiçi ödeme almak isteyen Estonya limitet şirketleri; Stripe, Braintree, Decta, Paysera, Paddle ve benzeri pek çok platformda bir ticaret hesabı açmak için başvurabilir.

Bu şirketlerden bazılarının, Estonya veya AB'de fiziksel olarak ikamet etmeyen yöneticileri veya hissedarları olan şirketleri yine de reddedebileceğini lütfen unutmayın. Kısıtlamalar, bazı endüstriler için de geçerli olabilir. Başvuru yapmadan önce hizmet şartlarını kontrol ettiğinizden emin olun.

Estonya'da e-resident olduğunuz için herhangi bir özel muamele beklememelisiniz. Bu şirketler için, Estonya'da mukim olmayan bir yöneticisiniz ve şirketinizi uzaktan yönetmenizi kabul etmelerini umut etmelisiniz. Estonya e-resident üyesi olduğunuzu vurgulamanız size hiçbir şekilde yardımcı olmaz. Bu şirketlerin çoğunun, Estonya hükümetinin Estonya'da mukim olmayan girişimcilere uzaktan şirket yönetimi araçları sağlama çabalarıyla pek de uyumlu olmayan kendi politikaları vardır.

Örneğin, PayPal, şirketinizin elektrik faturası ile Estonya'daki adresinizi kanıtlamanızı isteyebilecek şirketlerden biridir. Estonya'da bir ofisi olmayan bir Estonya e-resident üyesiyseniz, şansınızı önce başka şirketlerle denemek isteyebilirsiniz. Müşteri desteği eksikliği ve hesap dondurmaları ise artık efsane haline gelmiş durumda.

Sizden şirketinizin adres belgesi istenirse elektronik kayıt belgesi veya hissedar bilgilerini gösteren bir belge ile bu aşamayı geçebilirsiniz. Bunları Estonya Ticaret Sicili aracılığıyla ücretsiz olarak oluşturabilirsiniz.

Şirketinize verilmiş bir elektrik faturası arıyorsanız, buradaki tavsiyemize göz atın.

Bu cevap sorunuzu yanıtladı mı?